Keramieken Kaart

Nan geeft “Vleugels” aan Delft!

Nan Deardorff McClain is al sinds 2008 bezig met het verfraaien van Delft. Hoe ze dat doet? Stukje voor stukje.

Het begin van Smashing Tiles

Haar eerste project was een fietswiel dat ze met allerlei mozaieksteentjes verfraaide en in haar vlaggenmast stak. Dat leverde heel veel complimentjes op. Naast haar woonhuis op de Pluympot was een lelijke met graffiti beklad paneel. Haar handen jeukten om dat aan te pakken en om te toveren tot een eyecatcher. Tijdens de Levende Etalagedag in 2009 kwam het kunstwerk tot stand. Matchmaker Barbara van Gelder zorgde voor het geld en materiaal en helpende handen van onder andere Janet Bouwman. Dit eerste project heeft in 2010 de Delfia Batavorum prijs gekregen voor stadsverfraaiing.

Smashing Tiles vandaag

Anno 2018 is Nan actief onder de naam Smashing Tiles Mozaiek en heeft als specialiteit om ontsierende plekken om te toveren. Zij heeft sindsdien al twee nominaties gekregen voor de Delfia Batavorum prijs! Eén keer voor het verstoppen van ‘’Hank’’ een ontsierende grote graffiti bij de Sebastiaansbrug. Nan pakte dit keer flink uit, met als resultaat een mozaïekmuur van van x bij x. Haar 2017 project was het zeer grote en vrolijke mozaïek aan het Achterom, waar een speeltuin met lelijke tekens op de muur werd omgetoverd in een kleurrijk speelparadijs met dit keer vele helpende handen van de leden van Delft Mama. Ook dit mozaiek is voor dit jaar genomineerd voor de Delfia Batavorum Prijs

Stichting vleugels kaart in uitvoering

Keramieken Kaart

Wat staat er in 2018 op het verlanglijstje van Nan? De Kaart van Delfia Batavorum uit 1649 in mozaiek én keramiek. Deze Keramiek Kaart wil zij realiseren op de Papenstraat, een straat met vele blinde muren. Samen met Ildiko Wooning (fundraiser) en Barbara van Gelder (Stichting Vleugels) wil zij de komende maanden genoeg geld ophalen om dit project goed te kunnen realiseren. Zij zoeken hiervoor, ruimte, helpende handjes en centjes, nog heel veel centjes! Het team wil hier graag een stadsfeestje van maken en er ook vernieuwende technieken in verwerken, zoals oplichtende huisjes. Nan zoekt samenwerking met de hele stad! Wie helpt er mee? kijk op facebook of de website en meld je aan via smashingtilesmozaiek@gmail.com.